Från och med sommaren 2023 kan ni handla 5 av mina produkter på ICA Maxi i Lyckeby. Jämjöhonung, Bengts special-förkylningshonung, Raps- och hallonhonung samt Barnens Bästa. Passa på att köpa lite ost och kex som ni äter tillsammans med min lokalt producerade honung. Välkomna att besöka Maxi på Amiralen.

Brofästet Senoren har från och med idag, Kristi himmelfärds dag, Petras Bikupas produkter. Besök dem och handla närproducerat och njut av goefika och den fantastiska utsikten.

idag startade Blekinges Mat- och Trädgårdsmässa. Jag stod och pratade honungssensorik med provsmakning av 5 svenska honungssorter. Det var bla. Ljung-, Raps-, Jämjö honung. jag har ett projekt genom Sydostleader, Jordbruksverket och EU för att höja svensk honung, utbilda mig till honungssommelier och inom pollenanalys är ett sätt att nå målet. Imorgon är det öppet 10-16 men jag stannar endast till 13.30, hoppas att vi syns då. 

Snart börjar alla marknader ta fart och först ut är Blekinge Trädgårdsmässa på Wämö den 6 och 7 maj. Jag kommer att bjuda på  honungssensorik- honungsprovning och information om sorthonung samt pollenkunskap. Jag driver ett projekt i samband med Sydostleader, Jordbruksverket o EU. Välkomna att hälsa på mig och prata biodling samt honung.

Hej, det är ett tag sedan jag uppdaterade min hemsida eftersom jag håller på att utbilda mig till Bitillsyningsman, vilket innebär att jag är utbildad för att hjälpa till/ besiktiga bikupor vid sjukdomsutbrott runt om i Blekinge.

Nässelfrossa i Kyrkhult - artikel i sydöstran

Under Olofströms Nässelfrossa fick jag chansen att hålla föredrag om biodling och hålla en honungsprovning för ett trettiotal intresserade och trevliga människor. En givande kväll .

Radio P4 Blekinge

Besök i kupan och honungsprovning i det gröna med reporter från Radio P4.

Nyslungad honung

Hej 

Nu finns det nyslungad honung, så bara hör av er innan hämtning. Ni som adopterat ett Bi eller som är andelsägare och vill ha en andelsburk med nyslungad honung, bara hör av er så kan ni hämta er burk.

Primörhonungen, vilket är den första för säsongen är en aromatisk, frisk och härligt len och god honung.

Biman

I samarbete med Biman och Coor.

Utbildning i Pollen analys

Samtidigt som jag utbildar mig till honungssommelier, så passar jag även på att lära mig göra pollenanalys i honung. På så sätt kan jag visa vilken sorthonung det är som jag och andra biodlare har i sina burkar och på så sätt hjälpa till att utveckla svensk honung.

"Honung är inte bara honung - det är en hel värld av smaker, texturer och färger."

Radio p4 ringde mig i Italien - Honungssommelier

Honungssommelier!

Jag är precis hemkommen från min första resa till Italien där jag närvarade vid min första kurs mot att bli honungssommelier. Anledningen till att jag vill utbilda mig inom området är att jag vill hjälpa till att utveckla vår fantastiska svenska honung. Genom utbildningen får jag verktyg att kunna beskriva honungen och dess arom, doft och textur på ett bättre sätt. Jag har alltid brunnit för att visa skillnaderna i den svenska honungen och har nästan alltid med honungsprovning vid träffar.

 

Påfyllt i butikerna

Hej

Nu flyger bina för fullt och samhällena växer sig starka. Honungen börjar samlas i skattlådorna och inom några veckor kan jag slunga första omgången 2022.

Jag har fyllt på i butikerna som säljer min honung.

Handla gärna på Äggaboden i Ronneby, Bredängs ciderbryggeri och musteri, Smaklöken i Jämjö, Skärva Gård.

 

@aggaboden @ciderbryggaren @smakloken @skarvagard 

SVT Blekinge - Svt Nyheter

Svt ringde och ville prata bisvärmar, det kan man ju inte säga nej till. Att prata honung och bin är så roligt.

Stort tack till reportern, för att han gjorde det till en så trevlig upplevelse.

Erhöll stipendie för Årets gesäll 2021.

Oj, så glad och överraskad jag blev när Företagarna Syd (Skånes och Blekinges 35 lokala företagsföreningar) kontaktade mig och berättade att jag blivigt utvald till att bli Årets gesäll 2021. Jag åkte till Ängelholm och mottog stipendiet, därefter föreläste jag om biodling, mitt företag och naturligtvis avslutade vi med en honungsprovning med 7 olika sorters honung. Det var en härlig dag och min make upplevde det med mig.

Radio Blekinge kom och pratade svärmtelefon med mig.

Radiointervju,träning, med en elev från Linne´universitetet i Kalmar

Radiointervju,träning, med en elev från Linne´universitetet i Kalmar

Ny återförsäljare, Olsängs potatis

18. Feb, 2022

Olsängs potatis

Nu finns mitt honungsutbud hos Olsängs potatis, välkomna dit och passa på att köpa potatis, rotfrukter och varför inte vårblommor.

Nu är det snart vår

Hej,

Nu börjar bina röra på sig och det första steget mot honung tar start. I år kommer jag att studera lite annat än förra årets Gesällbrev i yrkesbiodling som jag erhöll november 2021.

Jag kommer även att utöka mina kupor, vilket förhoppninsvis innebär mer aromatisk och välgörande, smakrik honung för försäljning hos Petras Bikupa.

Julsafari kustvägen den 18 december

Välkomna hem till mig på honungsprovning, shopping och loppis. 

Äggabodens Julmarknad lördag 11 december 10-16.00

Välkomna till Äggabodens Julrunda den 11 december, klockan 10.00-16.00. Jag kommer att stå där och ha med min goda honung. Vill ni beställa någon speciell eller en Julklapp i cellofan så bara maila mig. Vill köpa en andel, presentkort eller adoptera ett bi hör av er innan så kan jag ta med ert certifikat för utlämning.

Julmarknad i Wämö

Jag finns på Wämö Julmarknad varje söndag ända fram till Jul. Välkomna!

5. Jun, 2021

SNART DAGS för alla som adoperat ett bi-...

Snart kommer ett mail och jag har då helt nyslungad honung till alla som adopterat ett bi, nu arbetas det för fullt i kuporna.

Dela den här sidan